Lefoglalták egy Ausztráliánál veszteglő óceánjáró fekete dobozát

Az ausztrál rendőrség lefoglalta a koronavírus által sújtott Ruby Princess tengerjáró fekete dobozát, miután nyomozás indult az üzemeltető Carnival Australia ellen - adja hírül az AFP. A Ruby Princess több hétnyi tengeri veszteglés után hétfőn kötött ki a Sydney-től 80 km-re, délre található Port Kemblában, hogy orvosok lépjenek a fedélzetre, akik felbecsülik a betegek számát, és a szárazföldre szállítják a komolyabb ellátást igénylőket.

A Ruby Princess tavaly, SydneybenForrás: Dietmar Rabich, Dülmen/commons.wikimedia.org

Még korábban azonban, március közepén a társaság több ezer utasát engedte kiszállni annak ellenére, hogy influenzaszerű tüneteket mutattak. Közülük több százat diagnosztizáltak koronavírussal, 15 ember pedig meghalt, ami az Ausztráliában a vírus miatt eddig bekövetkezett, 51 halálesetnek csaknem egyharmadát teszi ki.

Jelenleg több mint ezer fős legénység tartózkodik a hajón, és a többségük maradni is akart, mint mondták, ott biztonságban érzik magukat. A Ruby Princess akár tíz napig is a kikötőben vesztegelhet, hogy tankoljon és utánpótlásról gondoskodjon, mielőtt elhagyja Ausztráliát, de a hatóságok azt mondták, a legénység csak veszélyhelyzet esetén hagyhatja el a hajót.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek