Rendőrök fekete festékkel színezték meg a csodálatos kék lagúnát Angliában

  A rendőrség szépségápolásban is használt fekete festéket dobott egy kék lagúna vízébe, hogy megakadályozza az Insta-mániákusokat a fotózásban. A derbyshire-i rendőrség több gallonnyi festéket juttatott a vízbe Buxtonban, Harpur Hill közelében, azzal a céllal, hogy elvegye a kedvüket a tömegesen arra sétálók kedvét a fotózkodástól. A rendőrséget ugyanakkor a héten már több kritika is érte amiatt, hogy "túl lelkesen" követték a kutyasétáltatókat drónjaikkal, most pedig sokan kiakadtak, hogy feketére színezték a festői Peak kerület turisztikai látványosságát.

  A kirándulók imádnak ilyen csodálatos, kék színű öbölben sétálgatni és fényképezni - illusztrációForrás: David Childs/Pixabay

  A derbyshire-i rendőrség egyébként minden nyáron festéket dob a lenyűgöző színű kék vízbe, de annak más oka szokott lenni: így próbálják elriasztani az úszókat, mivel a víz bőrpanaszokat okozhat. Miután a rendőrök a hétvégén fülest kaptak, hogy többen gyülekeznek a környéken, nem várták meg a nyarat, azonnal cselekedtek. Kétségtelen, hogy a festői táj és a szép idő kicsalogatja az embereket, azonban most nem a legbiztonságosabb kimozdulni, és az ilyen összejövetelek nem felelnek meg az érvényben lévő kijárási korlátozásoknak – közölte a rendőség.

  A helyi lakosok dühöngenek, mert szerintük a szabályozás lehetővé teszi a napi egyszeri testmozgást vagy a szükséges vásárlást.

  A rendőrök szerint viszont túl sokan gyűltek össze a környéken, megszegve a kötelező távolságtartást, és ezért akár 1000 font pénzbírságot is kiszabhatnak, vagy le is tartóztathatják a szabályszegőket.

  Persze itt is megvannak a betartandó keretek: a rendőr először megkérdezi az illetőt, hogy miért tartózkodik kint, majd elmagyarázza, miért van szükség a tilalomra, majd adott esetben megkéri az illetőt, hogy térjen haza, és tippeket is ad, hogyan tud a legegyszerűbben visszajutni az otthonába – írja a The Sun.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!