Helsinki teljes egészében felcsatlakozott a Mátrixra

  Helsinki városa úgy döntött, hogy ha már be kellett zárnia szinte minden létező kulturális intézményét és berekesztenie a programjait, akkor a valós világból felköltözik a Mátrixra, és berendez magának egy virtuális valóságot. Ez jutott eszünkbe, mikor rátaláltunk a myhelsinki.fi oldalára, ahol tényleg minden létező programnak, túrának, kiállításnak, koncertnek, ifjúsági közösségi térnek megtalálható a virtuális változata.

  A város, ami feltöltötte magát a netreForrás: Shutterstock.com

  Az oldalon keresztül elérhető például a Virtual Helsinki, ami a városközpont digitális ikertestvére. Ide belépve a túra Helsinki egyik leghíresebb műemlékénél a Fehér templomnál indul. Tovább „sétálva" eljuthatunk Alvar Aalto, a nordic design megalkotójának otthonához, hogy végül a város peremén lyukadjunk ki, ahol megcsodálhatjuk a Lonna-sziget természeti szépségét és a város épületeinek sziluettjét.

  A kulturális programok között ugyanúgy megtaláljuk a Finn Nemzeti Galéria több ezer remekművét, mint a HAM Helsinki Művészeti Múzeum szoborparkját, ami 500 különböző alkotást mutat be. Az adatbázisban az alapvető infók mellett azt is megtudhatjuk, hogy a szobrok a város melyik részén találhatók. Videóművészet terén is van hol csemegézni, a Finn Média Művészeti Centrum nyitva áll mindenki előtt.

  Conrad Martin Metz, 1749Forrás: kansallisgalleria.fi/ free galery

  A Helsinki Városi Múzeum pazar, több mint 50 000 darabos fotógyűjteményét tette elérhetővé a látogatók előtt. A helsinkiphotos.fi oldalon megannyi képet találhatunk a városról és le is tölthetjük őket, méghozzá ingyenesen.

  Zenei téren opera és balett előadásokat is megtekinthetünk, a Stage 24 weboldalon pedig megtaláljuk minden előadás bemutatkozó kisfilmjét és még backstage anyagokat is.

  Mint nálunk a Maradj Otthon! fesztivál a Facebook-on keresztül, úgy Hellsinkiben a Koronakonsertit.fi oldal vállalta magára, hogy folyamatosan közvetíti és listázza a neten feltűnő és előre bejeletett élő minikoncerteket. Így ezt a lehetőséget is hozzáadhatjuk a házi koncert listánkhoz.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!