Hiába érkezett meg a hó a szomszédba, bezártak a síparadicsomok

  Téliesre váltott a tavaszi időjárás a szomszédos Szerbiában is, de hiába az erős havazás, sorra zárnak be a síparadicsomok. Szerbiában a hegyekben és a keleti országrészben akár 20-40 centiméteres hótakaró is kialakulhat, az ország többi részén 10-15 centiméterre lehet számítani. A hó viszont már nem menti meg a téli turizmust.

  Átmenetileg bezártak a téli üdülőhelyek Szerbiában - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Nataliya Nazarova

  Két nappal ezelőtt bezárták a kopaoniki, a torniki és a Stara Planina síközpontjait is.

  A sípályák ugyan alkalmasak lennének a téli sportokra, de a vírus miatt nem tarthatnak nyitva a helyi üdülőhelyek.

  A helyiek még a zárás előtti utolsó napokban is élvezték a síelést és a szánkózást. A Kopaonikon például mintegy kétezer belföldi turista tartózkodott a hétvégén, és a hotelek is tele voltak vendégekkel a kialakult helyzet ellenére is – írja a szerb Turistički Svet magazin.

  A belföldi turisták azt nyilatkozták, hogy a városi nyüzsgésből menekültek a téli üdülőhelyekre, hiszen ott levegőn lehettek, és nagyobb biztonságban is érezték magukat, mint a nagyvárosokban. Ez a lehetőség azonban megszűnt Szerbiában, mára minden síközpont bezárt. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!