Olaszország úszó kórházzal igyekszik csökkenteni a helyhiányt

Olaszországban hajókórházat alakítanak ki, ami enyhíthet a kórházi férőhelyhiányon. Az első tengerjáró hajót rekordidő alatt építették át, ez most Genova kikötőjében található. 1000 beteg befogadására alkalmas, található rajta intenzív osztály és életmentő felszerelés is - adja hírül az ilsussidiario.net.

Az Opera is készenlétben állForrás: VollwertBIT/commons.wikimedia.org

Emellett készenlétben áll az MSC Cruises zászlóshajója, az Opera is, mely szükség esetén tovább növelheti a kórházi férőhelyek számát, valamint két tengerjáró komp is rendelkezésre áll egészségügyi szolgáltatásokra a Grandi Navi Veloci (Gnv)komptársaság jóvoltából.

A hajókórházi projekt véglegesítése még 7-10 napig tart. A beruházásokat a hajótulajdonosok és a polgári védelem állja, az Olasz Tengerészeti Nyilvántartás, a Rina pedig mindent megtesz, hogy mielőbb megkapja a tanúsítványt az első, kórházzá átalakított hajó.

Az átalakítás során többek között olyan technikai problémákat kell megoldani, mint a szellőztető rendszer módosítása vagy a kabinok páncélozása. Több lehetőség is felmerült azt illetően, hogy mire fogják használni a hajót: lehet, hogy a nem koronavírussal fertőzött betegek ellátását oldják meg itt, de az is lehet, hogy éppen az ő kezelésük zajlik majd a fedélzeten, a harmadik lehetőség szerint pedig karantént alakítanak ki.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek