A koronavírus a virágokat sem kíméli

  A koronavírus arra kényszeríti a holland virágtermelőket, hogy több millió virágot komposztáljanak az anyák napja előtti csúcsidőszakban - mondta az ipari szövetség, figyelmeztetve, hogy sok tag heteken belül csődbe kerülhet - adja hírül a New York Times.

  Tulipánmező - illusztrációForrás: Rudy and Peter Skitterians/pixabay.com

  "A piaci helyzet drámai" - nyilatkozta Steven van Schilfgaarde, a Royal FloraHolland igazgatója, és hozzátette, hogy a virágok ára csaknem a felére csökkent. "Múlt pénteken a készlet 20% -át meg kellett semmisíteni, mert nem voltak vevők. A következő hetek előrejelzései még rosszabbak" - tette hozzá.

  Ez az időszak általában a virágkereskedelem csúcsidénye, mivel az Anyák napját az Egyesült Királyságban és Írországban március 22-én ünneplik. A FloraHolland általában napi 30 millió növényt és virágot ad el, kb. 8,8 millió euró értékben.

  A holland virágkezelő ipar 150 000 embert foglalkoztat, és a globális virág- és növénykivitel kb. 35% -a, évente 6,2 milliárd euró halad át Hollandián.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!