Európában is vannak, akiknek fogalmuk sincs a járványról

Több mint egy hónap telt el azóta, hogy a német Big Brother szereplői bevonultak a kölni házba. Azóta Németországban közel 7000-en kapták el a koronavírust, mely 14 halálos áldozatot követelt. A ház lakóinak azonban fogalmuk sincs arról, hogy mi zajlik odakint. Ma fogják értesíteni őket élő TV-közvetítésben.

KölnForrás: Gerd Rohs/pixabay.com

A SAT1-et számos kritika érte amiatt, hogy nem szólt a 14 lakónak a vírushelyzetről, sőt, még az új lakóknak is meghagyták, hogy ne szóljanak a járványról.

A műsorszolgáltató szabályzata szerint azonban csak akkor kell szólniuk a játékosoknak, ha egy közeli hozzátartozójuk vagy barátjuk meghal.

Várhatóan fognak beszélni a németországi esetszámról, és arról is, hogy bezárták a klubokat, bárokat, szabadidős létesítményeket, állatkerteket és játszótereket, és, hogy világszerte hasonló a helyzet. A szereplők lehetőséget kapnak arra, hogy kérdéseket tegyenek fel és videóüzeneteket fogadjanak a rokonaiktól.

Nem a német valóságshow az egyetlen, ahol a szereplőknek fogalmuk sincs arról, hogy a koronavírus milyen mértékben terjeszkedik a világon. A kanadai Big Brother versenyzőinek például az ütött szöget a fejükbe, hogy miért nem hallották az élő közönséget a legútóbbi kiszavazás során. Az egyikük azt a magyarázatot találta, hogy a házat hangszigetelték, miközben valójában március 12 óta közönség nélkül zajlanak ezek az események.

A bentlakókat azóta tájékoztatták a járványhelyzetről, és megnyugtatták őket, hogy a családtagjaik jól vannak. A ház orvosa meg is vizsgálta a versenyzőket, és megállapította, hogy egyikük sem mutatott semmilyen tünetet. Minden résztvevő úgy döntött, hogy marad a házban.

Ausztráliában is elmondták már a Big Brother versenyzőinek, hogy mi történik odakint, Brazíliában azonban egyelőre úgy tűnik, nem is tervezik tájékoztatni az április végéig tartó show szereplőit.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek