Átmenetileg nem lehet átjutni a szomszédos országba

  A napokban írtunk róla, hogy Szerbia és Magyarország között szünetel minden közúti határátkelőhely, ekkor mintegy 44 határt zártak le összesen a szomszédok. A Magyarországgal határos három nagy határátkelőn ettől függetlenül még lehetett közlekedni, mostanra ezeket is lezárták.

  Átmenetileg nem lehet külföldi okirattal Szerbiába utazniForrás: Shutterstock / Készítette: Viacheslav Lopatin

  Az elmúlt napokban a Horgos-Röszke autópályás határátkelőt, a Kelebia-Tompa átjárót és a a Béreg-Hercegszántó szakaszt lehetett használni. A határellenőrzés továbbra is működik ezeken a pontokon, de már nem engednek át bárkit.

  A határok csak a külföldről visszatérő szerb állampolgárok, valamint a diplomaták és tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldi állampolgárok számára állnak nyitva. A határátkelőhelyeket jelenleg katonaság felügyeli - tudtuk meg a vajdasági Pannon RTV híréből.

  A szomszédos országban egyébként minden rendezvényt elhalasztottak és a szórakozóhelyek is bezártak. Szerbia egész területén rendkívüli állapotot hirdettek a koronavírus miatt.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!