Sehol sem engedik kikötni a fertőzött hajót

Egy több mint 600 utast szállító brit tengerjáró hajó kétségbeesve keres kikötőt a karib-térségben, miután fedélzetén legalább öt koronavírus-fertőzöttet találtak - adja hírül a CNN.

A Braemar - illusztrációForrás: Jorge Andrade/commons.wikimedia.org

Nagy-Britannia intenzív diplomáciai erőfeszítéseket indított, hogy olyan országot találjon, amely hajlandó fogadni az MS Braemart, a brit Fred Olsen Cruise Lines társaság hajóját. A tengerjárón 20 utas és a személyzet 20 tagja került karanténba, köztük egy orvos is, miután influenzaszerű tünetek ütköztek ki rajtuk.

A Braemar jelenleg 25 mérföldre horgonyoz a Bahamák partjaitól, és várhatóan hamarosan megkapja az engedélyt a helyi önkormányzattól arra, hogy élelmiszert, üzemanyag és gyógyszereket juttasson a fedélzetre, emellett két orvos és két ápoló is az orvosi csapat segítésére készül.

A hajó 682 utassal és 381 fős legénységgel szombaton érkezett a Bahama-szigetekre, az ottani hatóságok azonban nem engedték kikötni az ország területén. A koronavírus miatt más karibi kikötők sem fogadták a Braemart.

Nagy-Britannia Kubával és az Egyesült Államokkal is tárgyalásokat folytat, és bár felmerült a hajó visszatérésének lehetősége is, ezt a távolság és az utasok egészségi állapota miatt kizárták. A Braemar utasai elsősorban britek, de kanadai, ausztrál, belga, kolumbiai, ír, olasz, japán, holland, új-zélandi, norvég és svéd állampolgárok is utaznak a fedélzeten.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek