Fennakadásokat okoz az erős szél az Adrián

Erős széllökésekkel kezdődött meg a március Horvátországban. A Jugo olyan erősen tombol a tengerparti ország egyes részein, hogy a vízi közlekedésben is fennakadások vannak.

Háborog a tenger HorvátországbanForrás: Pixabay / Készítette: dexmac

A szél tombolása tegnap hágott a tetőfokára, de még mára is szeszélyes időjárást jósolnak a meteorológusok, esővel, égdörgéssel és viharos légmozgással. A legnagyobb vihart Splitben van, ahol 86 km/órás szelet mértek, Sibeniken 68 km/órás széllel startolt a március, míg Hvaron 61 km/órás szél fúj.

Az ítéletidő mára Kastela várost is elérte, ahol néhány méteres hullámok keletkeztek az erős légmozgás miatt.

A háborgó tengeren veszélyes lenne a közlekedés, ezért több komp- és hajójáratot is töröltek. Szünetel a hajóforgalom Mali Lošinj–Unije–Susak reláción, valamint a katamaránok sem járnak Šibenik-Kaprije-Žirje, Zadar-Sali-Zaglav-Zadar, Milna-Rogač-Split, Vis-Split, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Korčula-Hvar-Split, Dubrovnik-Šipan-Sobra, Mali Lošinj-Cres-Fiume és Novalja-Rab-Fiume között.

Kompokkal ugyancsak nem lehet közlekedni jelenleg Sumartin- Makarska, Lopar-Valbiska és Brestova-Porozina vízi vonalán - tudtuk meg a horvát Večernji lap híréből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek