Egy hétre fergeteges karneváli hangulat lengi be Kotort

Szombaton, azaz február 15-én délben nyitják meg hivatalosan a hagyományos téli kotori karnevált. A maskarás, zenés rendezvény egy hétig lakja majd be az óvárost és a környező településeken is lesznek rendezvények.

A legjobb jelmezek több száz eurós jutalmat kapnak - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: Serge WOLFGANG

Kotor központjában 15-én, kora délután zenés mulatozásra várják a látogatókat, míg 16 órától 5 km-rel távolabb Prcanjban tartanak Gyermek farsangot. A beöltözött kicsiket a helyi Kulturális Otthonban várják. Hétfőn délután is lesz mókás program a gyerekeknek, ezúttal Kotorban animációs programokkal várják a jelmezes apróságokat.

Február 19-én a helyi zeneiskola ad koncertet a közönségnek, akik jelmezben lépnek fel. Az alkalomhoz illő zenés rendezvény 19 órakor kezdődik a Svetog Duha templomban. Pénteken délután 6 órakor pedig táncos bemutatót tartanak a kotori Kulturközpont nagytermében - írja a Montenegrói RTV.

A Nagy Maszkabált 22-én, szombaton rendezik a tengerparti városban, ahol a legjobb jelmezeket is díjazzák. Az első helyezett 300 eurós pénzjutalmat kap, a második 200 eurót, a harmadik pedig 100 eurót tudhat majd magáénak, a közönség által megszavazott legjobb jelmezes pedig 800 euróval gazdagodik.

A téli karneváli ünnepségek február 23-án, vasárnap nagyszabású felvonulással, az ilyenkor szokásos télűző báb elégetésével, valamint Jelena Rozga koncertjével zárulnak le Kotor főterén.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek