Jelenleg ez a világ legszennyezettebb fővárosa

  Jelenleg Szarajevó a világ legszennyezettebb fővárosa. Már olyan mértékű a szmog, hogy súlyosan káros hatással van az ember egészségére.

  Túl nagy a szmog SzarajevóbanForrás: Shutterstock / Készítette: Zlatan Spahic

  A levegő minőségének értéke 227 volt tegnap Szarajevó több pontján is, ami olyannyira rossz értéknek számít, hogy aggodalomra ad okot. A levegő ilyen mértékű szennyezettsége káros az emberi szervezetre, ezért jobb, ha nem most utazik városnézőbe a szóban forgó fővárosba.

  Az AirVisual agenció szerint, amely a levegő szennyezettségéről gyűjt adatokat, a helyieknek sem ajánlatos az utcán tartózkodni. Aki csak teheti, maradjon az otthonában – javasolják a szakemberek.

  A szerdára jósolt enyhe eső és szél várhatóan javít Szarajevó levegőjén, addig is maszk használatát ajánlanak a járókelőknek. Az egészségügyi szakemberek semmiképp nem javasolják a hosszas városi sétákat, sem a sportolást az utcán - tudtuk meg Montenegrói RTV híréből.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!