Ne etessen dingókat mert a tövény súlyosan bünteti!

Bár sokakat a jócselekedet vezérelhet, mégis kemény pénzbírsággal sújthatják azokat az Ausztráliába látogató turistákat, akik dingókat etetnek. A bírság összege elérheti a 10 676 ausztrál dollárt is, ami bőven több mint 2 millió forint – írja a The Sun.

A dingók ausztrál őshonos állatokForrás: Jacqueline Wales/Pixabay

A vadon élő állatok gyakoriak a Fraser-szigeten, a Waddy Point tengerpartján, ahol tavaly bevezették ezeket a szigorú törvényeket. A Brisbane Times szerint elsőként rögtön két embert büntettek meg az elmúlt két hónapban, miután tetten érték őket, ahogy megpróbáltak az állatoknak élelmet adni. Mindkét embert fejenként 2,135 ausztrál dollár (440 ezer forint) pénzbírsággal súlytották a helyszínen.

Az új szabályokat azért hozták létre, hogy megakadályozzák az állatok függését az embertől, ami problémákat okozhat a vadon élő állatok számára.

Leanne Enoch, környezetvédelmi miniszter szerint a bírságok célja az volt, hogy megakadályozzák az embereket, hogy közelségbe kerüljenek ezekkel az állatokkal, mivel az veszélyt jelenlenthet a látogatókra és a saját fajukra nézve is.

Tavaly egy dingó megpróbált kihúzni egy 14 hónapos kisfiút egy lakókocsiból, de szerencsére a gyermek apja idejében közbelépett és elkergette.

Queensland nemzeti parkjaiban a dingókat védett állatnak tekintik, míg az ország más részein kártevőknek tartják. A vadkutyák Ausztráliában őshonos állatok, a helyi gazdák kerítésekkel próbálják távol tartani őket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek