Felújították a strandot Herceg Noviban

  Már készülnek a nyári szezonra a montenegrói Herceg Noviban. A tengerparti strandra ráfért némi felújítás, ezt végezték el az elmúlt hetekben.

  Montenegró, Herceg NoviForrás: Shutterstock / Készítette: rospoint

  A strand infrastruktúráját jelentősen megrongálták a tavalyi év végén érkező erős hullámok, megrepedezett és feltöredezett az aszfalt, amit sürgősen rendbe kellett hozniuk, hiszen ilyen állapotban nem várhatják a nyaralni érkező turistákat.

  A helyiek mintegy 15 ezer eurót szántak a károk elhárítására: visszaépítették az egyik tengerparti étterem védőfalát, amely lehetővé teszi, hogy a turisták közkedvelt vendéglátóhelye továbbra is gondtalanul működhessen.

  Újdonságnak számít továbbá, hogy a strand törött beton részeit eltávolítják, de nem aszfaltozzák újra, hiszen három évente rendszerint tönkretették a hullámok. Helyette más megoldást találnak ki még a szezon kezdete előtt.

  Igalóban a strand bejáratánál található korlátokat és a lépcsők melletti korlátokat is kicserélik, amit szintén megrongált az időjárás. A nyár kezdetére minden a helyére kerül, hogy a turisták gondtalanul üdülhessenek Montenegróban - tudtuk meg a Montenegrói RTV híréből.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!