Íme, az első gyógyszertár, ahol tabletták helyett verset adnak

Az angliai Shropshire megye Bishop's Castle nevű kis településén élő Deborah Alma költő fejéből pattant ki az ötlet, hogy nem tablettákat, hanem verseket ír fel a "betegeknek". Alma úgy gondolja, hogy a költészet segíthet számos érzelmi zavar enyhítésében a kimerültségtől kezdve a stresszen keresztül a megtört szívig. Boltjában hangulat szerint rendezi a könyveit, amelyekkel „gyógyít" – írja a Sky News.

Amikor egy „páciens" betér hozzá, a költő a konzultációs szobába vezeti és miután alaposan kikérdezi az illetőt a panaszáról, gondosan kiválaszt számára egy verset.

Azt hiszem, ez egy készség, hogy a megfelelő verset a megfelelő személynek juttassam el, miután egy kicsit megismerem őket és beszélgetek velük

– mondta el a költőnő, aki évekig dolgozott demenciában szenvedő betegek mellett. Ott figyelte meg, hogy a költészet képes megváltoztatni az emberek kedvét.

A konzultációs hely, ahol kiönthetik a lelküket, és verssel gyógyulhatnakForrás: Poetry Pharmacy

Aztán, ahogy ő fogalmaz, egy őrült pillanatában megvett egy mentőautót és elindította a „sürgősségi költő" szolgáltatást, mentővel járva az országot, és szolgáltatja a verseket a kocsi hátsó ajtajából.

A mentőautó mindig indulásra készForrás: Poetry Pharmacy

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egy közelmúltban tett nyilatkozatában megerősítette, hogy jelentős és egyre növekvő bizonyítékok azt mutatják, hogy a művészetek pozitívan hatnak az egészségre. A Költő-gyógyszertárban pedig hiszik, hogy egy megfelelő vers mindenkinek jót tesz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek