A szokatlan meleg miatt műhóval díszítik Moszkvát szilveszterkor

A moszkvai hatóságok telente általában azon dolgoznak, hogy megtisztítsák az utakat a nagymennyiségű hótól. Ebben az évben viszont éppen, hogy odaszállítják.

Régen ellepte a várost a hó, idén pedig imitálják az orosz hideg teletForrás: Eliane Meyer/Pixabay

A múlt héten a moszkvai polgárok bejegyzései ellepték a közösségi médiát, miután felfedezték, hogy a teherautók mesterséges havat hoznak a városba az újévi ünnepségekre. 

Moszkvát ebben az évszakban általában belepi a hó, de a szokatlanul meleg időjárás miatt idén a városban kevésbé havazott.

Ez a december 1886 óta a legmelegebb, és ez az év volt a legforróbb.
A tisztviselők azt állították, hogy a Tverskayán felállított hókupac a város egyik fő útja, ahová az újév napjára a snowboardos bemutató miatt lett a hó odaszállítva. Állításuk szerint a hó a közeli jégpálya jégéből származik. Ugyanakkor szintén műhavat észleltek a belváros más területein is, beleértve a Vörös teret.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a december 19-én tartott éves sajtótájékoztatón elismerte, hogy a globális felmelegedés veszélyezteti az orosz életmódot – írja a Business Insider.

Az Északi-sark környezetében egész városok lettek az állandó fagyos területekre építve. Ha ott olvadni kezd, el tudják képzelni, az mivel járhat? Nagyon komoly következményekkel

– mondta Putyin, a BBC szerint.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek