Börtönre és hatalmas pénzbüntetésre ítéltek Kínában sziklamászókat

  Börtönre és negyedmilliárd forintnyi pénzbüntetésre ítéltek Kínában három turistát, akik 2017 áprilisában Csöcsiang tartományban, a világörökségi védelem alatt álló Szancsing Nemzeti Parkban megrongáltak és megmásztak egy 128 méter magas sziklát, amely legkeskenyebb pontján mindössze hét méter széles.

  Sziklák a Szancsing Nemzeti Parkban - illusztrációForrás: Darren Peets/commons.wikimedia.org

  A belföldi turisták 26 helyen fúrtak lyukat a Dzsumang (Óriáspiton) szikla oldalába, hogy köteleiket azokhoz erősítve felmászhassanak a keskeny és törékeny gránitoszlop tetejére, mit sem törődve a személyzet figyelmeztetésével.

  Kínai geológusok szerint a sziklamászók súlyosan megrongálták a különleges természeti képződményt, mert a furás okozta repedések felgyorsíthatják a 300 millió év alatt kialakult kőoszlop erózióját, és sziklaomlás veszélyét idézhetik elő.

  A szomszédos Csianghszi tartományból érkezett turistákat hétfőn 6 millió jüan (253 millió forint) pénzbírsággal sújtották, a trió két férfitagja közül az egyiket egy év, a másikat fél év börtönre ítélték.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!