Újra látogatható a velencei Királyi Kertek

  A Szent Márk tér szomszédságában található parkot még Napóleon alapította, sorsát Sissi osztrák császárné és a Savoyai-ház is szívén viselte, az utóbbi években azonban hanyatlásnak indult, így le is kellett zárni.

  Forrás: Samuel Busetto/pixabay.com

  A helyreállítást követően a park december 17-én nyitotta meg újra a kapuit, egyszerre jelképezve a lagúnák városának helytállását az áradások közepette, - bár magát a parkot nem öntötte el a víz, mivel Napóleon eleve magaslatra építtette - valamint a kulturális örökségvédelem szükségességét, melyben az állami és a magánszektor egyaránt részt vállalt - adja hírül az afar.com.

  Az olasz Generali biztosító körülbelül 3 millió eurót ajánlott fel a felújításokra, melyért 65%-os adójóváírást kapott az Art Bonus program keretében. Emellett magánemberek és vállalatok jóvoltából összesen 400 millió euró gyűlt össze a kulturális kincsek helyreállítására létrejött projekt segítségével.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!