Így látják a magyar diákok Amerikát

Nyolc egyetem magyar hallgatói munkával egybekötött nyári élményeik kapcsán az Egyesült Államok ikonikus helyein jártak, élményeikről pedig látványos fotókat készítettek. A nemzetközi kulturális csereprogramokra szakosodott Camp Leaders Hungary a magyar egyetemek között fotóversenyt hirdetett, melyben a legjobban sikerült fotókat keresték. A legtöbb voksot Sós Viktória, az ELTE hallgatója kapta, a kaliforniai Death Valley-ben készült fotójával – tudtuk meg a szerkesztőségünkbe eljuttatott sajtóközleményből.

A nyertes fotó a Death Valley-bőlForrás: Sós Viktória

A verseny második helyét Pördi Patrik, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatója szerezte meg a Brooklyn hídon készült fotójával, a harmadik pedig Pellei Borbála a Budapesti Metropolitan Egyetem diákja lett a Colorado folyónál készült felvételével.

Az Egyesült Államok manapság már korántsem elérhetetlen úti cél a magyar diákok számára, legyen szó akár külföldi egyetemi félévről, diákmunkáról nyárra, vagy esetleg szakmai gyakorlatról. Habár összességében legtöbben a nyelvtanulás miatt döntenek a külföldi utazás mellett.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek