Emberek tízezrei, köztük hírességek is az utcán aludtak

A világ több mint 50 városában emberek tízezrei töltötték a vasárnapra virradó éjszakát az utcákon aludva, hogy felhívják a figyelmet a hajléktalanság problémájára, és adományokat gyűjtsenek a fedél nélkül élők számára. A World's Big Sleep Out (a világ nagy utcai alvása) címmel New Yorktól Londonon át Újdelhiig megrendezett akcióban összegyűlt adományokkal az ENSZ Gyermekalapját, a UNICEF-et támogatják – írja az MTI.

A fotó illusztrációForrás: Amber Clay/Pixabay

A brit Shelter alapítvány adatai szerint több ezer ember alszik az utcákon a szigetországban és több tízezer család, köztük 135 ezer gyermek él átmeneti szállásokon. New Yorkban több mint 62 ezer ember, köztük 22 ezer ember alszik menhelyeken az adománygyűjtést szervező alapítvány szerint.

New Yorkban Will Smith amerikai színész, Londonban Helen Mirren Oscar-díjas brit színésznő is csatlakozott a résztvevőkhöz, akik dacolva a zuhogó esővel és a hideggel hálózsákokban töltötték az éjszakát a Times Square-en illetve a Trafalgar téren. Will Smith elmondta, hogy ha a hajléktalanokra gondol, még évekkel az után is elérzékenyül, hogy eljátszotta a Boldogság nyomában című igaz történetet feldolgozó film főszerepét, amelyben egy mindenét elvesztő férfit alakít.

Borzasztó tragédia, ha nincs egy hely, ahol éjszaka lehajthatod a fejed a gyermekieddel – tette hozzá.

Helen Mirren pedig azt hangsúlyozta, hogy a hajléktanok számának növekedése aggasztja, amelyre felfigyelt Los Angelesben, New Yorkban és Londonban is. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek