Már a tesztüzem alatt is volt gázolás Amerika „leghalálosabb” vasútvonalán

Miami és West Palm Beach között fut a Virgin Group és a Brightline által üzemeltett vasútvonal, melyet mára az ország legveszélyesebb vasútvonalaként tartanak számon.

A Skift cikkének szerzője szerint eleve benne volt a pakliban, hogy sokszor lesz itt baleset, mert a vonal Florida legsűrűbben lakott területén halad végig. Azt is hozzá kell tenni, hogy a jellegzetes, sárga vonatok több mint 120 km/órás sebességgel suhannak végig a vidéken, így talán nem is akkora csoda, hogy az első halálos baleset már a tesztüzem ideje alatt megtörtént.

Brightline szerelvényForrás: Patrickhamiltonbrightline - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=67588717

Ez bő két évvel ezelőtt volt, de azóta még 40 ember vesztette életét gázolás miatt. Ez a statisztika nyelvére lefordítva 27 ezer megtett kilométerenként egy halálesetet jelen, ami nagyon pocsék mutató, az Egyesült Államokban pedig egyértelműen a legrosszabb eredmény.

Bár nagyon sokan haltak meg úgy, hogy egy ilyen Brightline szerelvény ütötte el őket, az áldozatok többsége öngyilkos volt, egy részük pedig vasúti átkelőben lépett a vonat elé. Hivatalosan egyetlen balesetnek sem volt a Brightline személyzete, vagy esetleg az általa használt eszközök az okozója.

Ennek ellenére a társaság azon van, hogy elejét vegyék a további baleseteknek, ezért többek között öngyilkossági kísérleteket megelőző csoportokkal dolgoznak együtt, és drónokkal, illetve az átkelőket ellenőrző emberekkel próbálják védeni az embereket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek