Ma van az év egyik legfontosabb ünnepe Amerikában

Az Egyesült Államokban a Hálaadás napja minden évben november negyedik csütörtökére esik. Ez az egyik legfontosabb ünnep az USA-ban, amikor köszönetet mondanak mindazért, amiért kaptak, és hálásak lehetnek. Ezen a napon a családok és a barátok összegyűlnek és együtt étkeznek: a menü hagyományosan általában sült pulykából, burgonyából, zöldségből, áfonyaszószból és tökös pitéből áll

Mivel mindenki a családjával szeretne ünnepelni, a Hálaadás napja az év egyik legforgalmasabb időszaka az Egyesült Államokban.

Egész Amerikában káosz és dugók jellemzik az ünnep környékétForrás: noelsch/Pixabay

Sokan távol tartózkodnak a szeretteiktől, így autóval, vonattal vagy repülővel hatalmas távolságokat tesznek meg, hogy időben haza érhessenek. Ez torlódásokat és túlzsúfoltságot okoz a reptereken, utakon, vonatállomásokon. Az időjárás idén égképp nem segíti az utasokat, mivel már kedd óta több államban viharos szél, havazás és heves esőzés akadályozza a közlekedést.

A legtöbb kormányhivatal, vállalkozás, iskola, bevásárlóközpont ma zárva van. Sok iroda és vállalkozás lehetővé tette a személyzet számára, hogy hosszú, négynapos hétvégét tartson. Éppen ezért a tömegközlekedés sem a rendes menetrend szerint működik. Néhány városban felvonulásokat tartanak a Hálaadás hétvégéjén. A legtöbb területen ezek az ünnepségek a karácsonyi vásárlási szezon megnyitását is jelzik – olvasható a timeanddate.com cikkében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek