10 terület versenyez az Európa legszebb filmhelyszíne címért

Az isztriai Završje lehet a legjobb európai filmhelyszín, a települést ugyanis jelölték erre a díjra. A tengerparti kisvárosban 2017-ben forgatták a Robin Hoodot.

Isztria óvárosa versenyben van a legjobb filmhelyszínért - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: jggrz

Az alkotás elkészítésében több mint 670 alkalmazott vett részt, ezzel pedig a legnagyobb, megvalósult filmes projekt lett az országban. A cselekmény nagy része Dubrovnikban zajlott, amely Nottinghamot testesítette meg. Dubrovnik után a stáb Isztriába települt át, pontosabban Završjébe, ahol a középkori építészet egyik legjobb állapotban megmaradt példája található - írja a horvát Hr Turizam.

A horvát tájakkal teli filmet 2018 novemberében mutatták be.  

A falu 10 európai várossal, régióval illetve állammal versenyez az immár harmadik alkalommal szervezett megmérettetésen: a görög Athén, a litván Vilnius, a németországi Delphi Színház, az Észak-macedón Dorfulija, a spanyol El Hierro, az ír Luggala, az ukrán Lviv, az olasz Rocca Guidonesca di Rocchettine és a belgiumi „Royal Brussels" is a jelöltek között szerepel.

A döntést a közönség hozza meg, szavazni pedig 2019. december 30-ig lehet. A voksolással kapcsolatos részleteket ide kattintva találja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek