Egy szerencsés turista élete végéig ingyen látogathatja a híres romvárost

  Idén először több mint egymillió látogatót fogadott a jordániai Petra és idén meglett a romváros egymilliomodik látogatója is. Egy nászúton lévő amerikai nő lett csütörtökön az a szerencsés sorban álló, aki éppen egymilliomodikként lépett a faragott sziklák közé, ezért egész életében ingyenesen látogathatja a lazacszínű várost – számolt be a hírről az MTI.

  Ebben az esztendőben népszerű úti cél lett PetraForrás: Berthold Werner/Wikipedia

  Az eseményt folklórműsorral és tűzijátékkal is megünnepelték az UNESCO világörökségi listáján szereplő romvárosban, amely a Közel-Kelet egyik legjelentősebb turista látványossága.

  Petra 1985 óta az UNESCO kulturális világörökségi helyszíneinek egyike. Idén először érte el egy naptári éven belül az egymilliót a látogatók száma a nabateusok egykori virágzó fővárosában, a sivatag sziklái között megbúvó hajdani karavánközpontban. Korábban egy év alatt legtöbben - 970 ezren - 2010-ben keresték fel az egyedülálló város romjait.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!