Lélegző ötcsillagos hotelt építenek az angolok

  Bemutatták annak a londoni ötcsillagos hotelnek a terveit, melynek külső homlokzatára 400 000 darab élő növényt fognak ültetni, így ez lesz a legnagyobb „élő fal" Európában.

  A kép illusztrációForrás: StockSnap/Pixabay

  A Holborn Viaduct közelében lesz a szálló, mely hatalmas zöld felületével kifejezetten jótékony hatást gyakorolhat a környezetére. A Hotel Designs cikke szerint a hotel fala 8 millió tonna szennyeződést tud majd megkötni évente, 6 tonna oxigént fog termelni és körülbelül 3 fokkal tudja csökkenteni maga körül a hőmérsékletet.

  A hotelnek összesen 382 szobája lesz, plusz egy sky bar a 10. emeleten, konferenciatermek, wellness részleg és persze étterem. Ehhez jön még egy kilátó a 11. emeleten, ahonnan többek között a Szent Pál-székesegyházra lehet majd rálátni. Mivel a tervezők célja szerint a zöld felület gyakorlatilag körbefonja majd az épületet, ezért a legfelső szinten lévő kilátó is inkább olyan lesz, mint egy függőkert, vagy még inkább, mint egy park. A magasban lévő zöld felületet egyébként bárki ingyenesen használhatja, aki egy szippantás friss levegőre és pazar kilátásra vágyik.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!