Minden ABBA-rajongó álma ez a hely

Íme, egy igazi szentély az ABBA rajongóinak: alhatnak a zenekar platinalemezeivel díszített szállodai szobákban és megnézhetik a történetét bemutató múzeumot is. Mindezt a stockholmi Pop House Hotelben tehetik meg, ami az ABBA-múzeum épületében kapott helyet – olvasható a Daily Mail Online cikkében. 

Kettő az egyben: szállás és múzeum is várja a rajongókatForrás: Leif Jørgensen/Wikimedia

A szálloda a várost alkotó sok sziget egyikén, a lenyűgözően gyönyörű Djurgårdenen fekszik, ami a Stockholmot alkotó számtalan sziget közül a második legnagyobb.

A szobák falait arany- és platinalemezek díszítik. Ezek valódi emléklemezek, amelyeket az első millió eladott példánytól a huszadik millióig kaptak a zenekar tagjai.

A múzeumban folytatódik az ABBA-láz. A zenei utazás az ABBA előtti időszakból indulva kezdődik, amikor még mind a négy zenész szólistaként vagy más zenekarok tagjaiként élte sikeres karrierjét.

Ebben a múzeumban olyan tárgyak is vannak, amelyek még a legnagyobb rajongóknak is igazi csemegét jelentenekForrás: Eigenes Werk/Wikimedia

Természetesen megemlékeznek az 1974-es évről is, amikor a tagok már együtt, a Waterloo című dalukkal megnyerték az Eurovíziós Dalfesztivált, és világhírűek lettek, emellett bemutatják a zenekar 1983-as szétválása óta eltelt időszakot is.

A zenekar viaszszobraiForrás: Graham C99 (schnappi)/Wikimedia

A múzeum interaktív szórakozást is ígér: dalokat keverve kipróbálhatják magukat stúdiómérnökként, lehet karaokizni vagy a négy énekes életnagyságú viaszszobrával fotózkodni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek