Ma egész Anglia pipacsokkal ünnepel

Az első világháború 101 éve, 1918. 11. hó 11-én 11 órakor ért véget. Az Egyesült Királyságban a fegyverletétel napját az Emlékezés napjának is hívják.

Ilyenkor, ahogy mi a nemzeti ünnepünkön kokárdákat viselünk, az angolok papír vagy selyempipacs kitűzőkkel díszítik a kabátjukat. A pipacsokat ugyanakkor nagyobb méretben is elkészítik, ezeket a város műemlékeinél, templomainál, és további helyszíneken helyezik el. Ily módon emlékeznek az összes háborúban elhunyt katonára; nem csak az első világháború hőseire, hanem második világháború, a Falkland-szigeteki háború, az Öböl-háború, valamint az afganisztáni és iraki konfliktusok áldozataira is – írja cikkében a BBC.

Az áldozatok emlékműveire is kerülnek a pipacsokbólForrás: Gerard Dutton/Pixabay

A pipacsokat az 1919-ben alakított, a veteránokat és hozzátartozóikat segélyező Brit Légió kezdte el először a szervezet jelképeként használni. Ettől kezdve vált a piros virág az áldozatok iránti tisztelet és a veteránok támogatásának jelképévé a Brit Birodalomban.

Az elesett hősök vérét jelképezi a sok vörös virágForrás: PublicDomainPictures/Pixabay

A megemlékezés már tegnap megkezdődött a fővárosban, ahol a királyi család tagjai és a politikusok  több helyen tiszteletüket tették, és ma további ünnepélyes szertartásokon vesznek részt. Az ünnep része a kétperces csend is, melyet Nagy-Britanniában először 1919. november 11-én tartottak, amikor V. György király felszólította a lakosokat, hogy 11 órakor csendesedjenek el, így emlékezzenek tiszteletteljesen azokra a hősökre, akik életüket áldozták a hazájukért.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek