Száz év után megmozdult a híres hajóroncs

Százegy év után először elmozdult a helyéről egy híres hajóroncs a Kanada és az Egyesült Államok határán fekvő Niagara-vízesésnél - adja hírül az MTI.

A Kecske-sziget a Niagarán, bal oldalán az Amerikai-zuhataggal, jobb oldalán a Patkó-zuhataggalForrás: Duke/wikipedia.org

A Niagara Parks nevű ontariói kormányügynökség a hét végén tett közzé egy felvételt az elszabadult uszályról, amelyet az október 31-i erős széllökések mozdítottak ki a sziklák öleléséből. Jim Hill örökségvédelmi szakember a videón elmondja, hogy a vasroncs nagyjából 50 méterrel sodródott arrébb eredeti helyéről.

A vízi jármű egy 1918 augusztusában lezajlott drámai mentőakció során rekedt a Niagara-vízesés sziklái között. Az uszály két emberrel a fedélzetén szakadt le egy vontatóhajóról nagyjából 1,6 kilométerre a hatalmas vízesésegyüttes egyik tagja, a Patkó-zuhatag felett. A két férfit sikerült kimenekíteni, a jármű azonban a sellős (zuhatagos) folyószakaszban rekedt, nagyjából 200 méterre a kanadai partoktól, ahol egészen múlt hét csütörtökig pihent. Hill szerint nem lehet tudni, hogy a gyorsan pusztuló jármű meddig marad az új helyén, lehet, hogy csupán napokig, de előfordulhat, hogy akár évekig is.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek