Porig égett a világörökségként jegyzett okinavai Suri-kastély

Leégett a világörökségként jegyzett okinavai Suri-kastély főépülete csütörtökre virradóra – írja az MTI a japán rendőrség közleménye alapján. A hatóságok erőfeszítései ellenére a lángok átkaptak a sziget székvárosában, Nahában található történelmi kastély más épületeire is.

Ez a fotó még 1993-ban készült a Suri-kastélyrólForrás: AFP/Str

A rendőrség közölte, hogy az úgynevezett Seiden főtemplom és a Hokuden égett le, míg egy harmadik épület majdnem megsemmisült. A tűzoltók a híradás idején még a lángok eloltásán fáradoztak. A környéken élőket biztonságos helyre evakuálták.

Az NHK japán hírtelevízió felvételeket mutatott, amelyeken a lángokban álló kastélyt lehetett látni. A Rjúkjúi Királyság (1429-1879) idejéből származó kastély Okinava kulturális örökségének részét képezi. Jelentős károk keletkeztek benne 1945-ben, amikor amerikai és japán csapatok harcoltak egymással a sziget ellenőrzéséért.

A Suri-kastélyt 1992-ben állították helyre nemzeti parkként, és azóta fontos turisztikai látványossága Japán déli prefektúrájának. 2000 decemberében jegyezték be a világörökség részeként.

Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Keisuke Yano
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek