Nem fogja kitalálni, miből válhat stresszforrás egy vakáción

A jógáról talán nem a megnövekedett adrenalinszint jut először eszünkbe, azonban könnyen lehet, hogy tévedünk. A FitRated nevű oldal nemrégiben készült felmérése arra volt kíváncsi, mely tevékenységek stresszelik a leginkább az embereket a nyaraláskor. Meglepő módon azt találták, hogy az 1001 megkérdezettből a legtöbb utazót a jógázás idegesítette fel, míg a vidámpark látogatása sem volt éppen egy sétagalopp, szemben például a horgászattal - derül ki a Matador Network cikkéből.

Forrás: StockSnap/pixabay.com

Azért a világ persze nem fordult ki teljesen a sarkaiból, a résztvevőknek mindössze 12%-át húzta fel az ászanázás, bár ezzel a jóga volt az egyetlen olyan tevékenység, mely egyöntetűen az emberek több, mint 10%-át nyomasztotta. Hogy ennek mi lehet az oka, arról a szakemberek is csak találgatni tudnak.

Egyes vélemények szerint a jógához akkor fordul valaki, amikor eleve stresszes, ami azt jelenti, hogy a jógázók talán már eleve nyugtalanabbak voltak, mint a többiek, és a gyakorlás ezen nem sokat változtatott. Egy másik magyarázat szerint nem maga a jóga volt stresszes, hanem a megfelelő hely megtalálása a mozgáshoz.

A szorongást generáló tevékenységek megítélésében ezzel együtt sem volt egységes álláspont, abban azonban sokan egyetértettek, hogy mi jelenti a legnagyobb kikapcsolódást: a relaxáló tevékenységek között első helyen a horgászat végzett 95%-al, majd a kempingezés következett 93.8%, és az olvasás 93.1%-al, míg egy új város felfedezését 89.1% ítélte lazító hatásúnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek