Aknamezőn sétálgatott Harry herceg

Harry herceg Afrikai látogatásának keretében két aknamezőre is ellátogatott, ezek közül az egyik az az angolai aknamező volt, ahol 22 évvel ezelőtt édesanyja, Diana hercegnő is járt - írja a BBC. Az eltelt időben sok minden történt az ominózus huambói helyszínen, például megtisztították a terepet, és az egykor veszélyes helyen ma virágzik a közösségi élet.

Huambói épületekForrás: Gogowitsch/wikipedia.org

Harry herceget, aki korábban egy tervezett aknarobbantáson is részt vett, a Halo Trust nevű brit, taposóaknák elleni segélyszervezet munkatársa kísérte el a hátborzongató túrára. Miután végére ért a külvárosi kirándulásnak, Harry herceg azt mondta, „meglehetősen érzelmes" volt édesanyja nyomdokaiban haladni ezen a területen, és látni azt az átváltozást, ami itt történt. Mint hozzátette, „ha Ő (Diana hercegnő) nem kampányol úgy, ahogyan tette, itt még ma is aknamező lenne". 

„Hihetetlenül büszke vagyok mindarra, amit megtett, és arra, hogy találkozhattam azokkal a gyerekekkel, akik ebben az utcában születtek."

Korábban Harry herceg meglátogatott egy másik, még nem teljesen megtisztított aknamezőt is Dirico mellett, melyet a kormányellenes erők aknáztak alá 2000-ben. A Halo Trust reméli, hogy október végére sikerül teljesen megtisztítaniuk ezt a területet is. A herceg védőfelszerelést kapott a sétához, és figyelmeztették, hogy csak a kijelölt útvonalon haladhat, nem érhet hozzá semmihez és nem futhat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek