Még sincs vége a korlátlan, határokon átívelő vasúti utazásnak

A 2019. augusztus 10-én közzétett brit hírek szerint 2020. január elsejétől már nem lesz megvalósítható Európában a korlátlan, határokon átívelő vasúti utazás, mert a Brexit hatásaként Nagy-Britannia kilép az Eurail- és Interrail-rendszerekből. A régóta működő nemzetközi jegyrendszer eddig nagyon népszerű volt, és nem csak a külföldi turisták körében; a britek is előszeretettel vásárolták a bérleteket.

A kép csak illusztrációForrás: Pixabay.com

Az Eurail-bérleteket 1959-ben vezetették be és elsősorban a nem európai lakosoknak szánták, míg az 1972-ben indított Interrailt kifejezetten nekik találták ki. A változásokat követően a brit állampolgárok továbbra is megvásárolhatják az Interrail-bérletet, de ez anyagilag nem fedez majd minden olyan helyszínt, ahova eddig el lehetett vele utazni.

Az európai utazóknak az Interrail-bérlet helyett az úgynevezett BritRail Passt kell majd választaniuk, amivel keresztül-kasul vonatozhatnak Angliában, Skóciában és Walesben – olvasható a Guardian cikkében.

A legfrissebb 2019. augusztus 12-i hírek szerint azonban az Egyesült Királyság vasúttársaságai mégsem lépnek ki az Interrail-rendszerből, mivel a két nappal ezelőtti, kilépésről szóló bejelentés olyan nagy felháborodást keltett, hogy a brit vasúttársaságoknak újra kellett tárgyalnia és vissza kellett vonnia a szerdán meghozott döntést.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek