Elmarad Prága hangos tűzijáték show-ja újévkor

  A prágai vár közelében, a Moldva bal partján elterülő Letná-dombról és a folyón úszó hajókról fellőtt tűzijátékokat évről-évre tízezrek követték figyelemmel. A rendezvény azonban mindig számos problémát okozott a lakosság egy részének, elsősorban az idősebbeknek és a lakosok házi kedvenceit is kedvezőtlenül érintette. A kormány a 2019-es újévre már nem tudta felfüggeszteni a tűzijáték show-t, mert már minden le volt szervezve és ki lett fizetve, de 2020. január elsejét már fényjátékkal ünneplik Prágában.

  Biztos sokaknak hiányozni fog a parádés show műsorForrás: Michal CIZEK / AFP

  Az expats.cz oldal cikke szerint a változás nem érte váratlanul a lakosságot, mivel már a 2019-es show is tompított hanghatásokkal készült el. A megrendezett tűzijáték, amelynek tematikája az 1989 novemberi bársonyos forradalmat idézte, a sajtó szerint 1,7 millió koronába került.

  Azt még a városvezetés sem tudja, hol talál akkora „vetítési felületet" ahol a videomapping jól érvényesülhet majd, és legalább annyi látogató élvezheti, mint anno a tűzijátékokat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!