Ezek Európa legjobb vidámparkjai

  A nemzeti örökség részévé vált parktól kezdve a történelmi, reneszánsz témájú vidámparkokon át mindenfélét találni a TripAdvisor ranglistája szerint a kontinensen. A szállásokat kínáló oldal a saját felhasználói körében végzett kutatást az európai vidámparkokról, a közönség listája szerint a franciák meglepően jók ebben a témában, de Olaszországban, Hollandiában és az Egyesült Királyságban is vannak, amiket érdemes megnézni – írja a Travel and Leisure. 

  A franciaországi Puy du FouForrás: Facebook

  Magyarországon nincs jelenleg vidámpark, és sokan elmennek ezért az élményért Bécsbe, a Práterbe, ahol mindenféle izgalmakat lehet megélni a szinte karneváli hangulatban. Pedig úgy tűnik, aki szereti a vidámparkokat, inkább Franciaországban kellene keresnie: a lista szerint négy jó vidámparkjuk is van a franciáknak. Aki vikingekkel, a középkorral és a reneszánsszal szeretne szórakozni, az a Le Puy de Fou-ba menjen, aki pedig szeretné megnézni, hogy a pletykák szerint honnan meríthetett ötletet Walt Disney a vidámparkjához, mindenképpen nézze meg a dán Tivoli Gardens, ami már 1843 óta rendületlenül működik.

  Azt nem biztos, hogy érdemes kijelenteni, hogy mindegyik helyen az adott nép kultúrájával, történelmével is lehet majd találkozni, viszont gyerekekkel, családdal a nyaralás vagy egy hosszú hétvége garantáltan jó szórakozás lehet.

  Íme a teljes lista:

  Le Puy du Fou — Les Epesses, Franciaország
  Tivoli Gardens — Koppenhága, Dánia
  Europa-Park — Rust, Németország
  Efteling — Kaatsheuvel, Hollandia

  A hollandiai EftelingForrás: Facebook

  Disneyland Paris — Marne-la-Vallée, Franciaország
  Leolandia — Capriate San Gervasio, Olaszország
  Walt Disney Studios Park — Marne-la-Vallee, Franciaország
  Paultons Park — Romsey, Egyesült Királyság

  Az angliai PaultonsForrás: Facebook

  Parc Asterix — Plailly, Franciaország
  The Milky Way Adventure Park — Clovelly, Egyesült Királyság

  Az angliai Milky WayForrás: Facebook
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!