18 méter mély barlangban lehet vacsorázni Mexikóban

A  világon számtalan kulináris élmény várja az utazókat, a legextrémebb helyszínek egyike lehet a világon a mexikói Grand Velas Riviera Maya hotel kínálata: 18 méter mélyen a föld alatt kínálják a fenséges ételeket – írja a Travel and Leisure. A barlangot Chukum Cenote-nek hívják, a cenote szó a természetes módon kialakult kútszerű képződményt jelenti. A mélységben függőcseppkövek és állócseppkövek vannak, a vacsora elfogyasztása után (vagy előtt) pedig mód van arra is, hogy a kristálytiszta vízben ússzanak a vendégek.

A hotel az ételeket személyre szabottan készíti, a vendégek igényeihez szabva, így akár szarvasgombás ínyencségeseket, vagy akár kacsát is lehet majszolni a csodálatos környezetben. A Gourmet Cenote névre keresztelt exkluzív vacsora 7000 dollárba kerül, azaz kicsivel több mint 2 millió forintba. A túra csak és kizárólag a hotel vendégei számára érhetők el, egyébként maga a hotel homokos tengerparttal, spa részleggel, luxussal várja az oda érkezőket.

Ez az Ik Kil Cenote Mexikóban.Forrás: Wikipédia

Ezek az úgynevezett cenote képződmények leginkább a Yucatán félszigeten találhatók, 7-8000 is lehet belőlük. Rendszerint állóvizet találni bennük, de előfordul olyan is, ahol folyóvíz van. Általában kör alakú nyílásuk van, és nagyon mélyre kell lemenni a vízért. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek