DNS-teszt után irány a nagyvilág

Az Egyesült Államokban egyre többen próbálják kideríteni honnan is származnak pontosan és ehhez – akik megtehetik – igénybe veszik a 23andMe eszközt, ami lehetővé teszi, hogy DNS-tesztet végezzünk otthon. Ez azonban 2019 közepén már nem számít túlságosan nagy újdonságnak. Az viszont igen, hogy erre az utazási igényre, vagyis, hogy első kézből ismerjék meg őseik életét és szokásait, létrejött egy új kiutaztatási forma, aminek a neve Heritage Travel.

Akár még Szingapúrba is elvihet az utunk, csak a DNS-ünk tudjaForrás: shutterstock.com

A trend felismerését követően, egyre több olyan utazásszervező iroda indult el, akik személyre szabott utakat kínálnak a jelentkezőknek. Volt ami kisebb és olyan is ami nagyobb sikerrel tört be a piacra, de úgy tűnik a prímet az Airbnb és a genetikai tesztet értékesítő, kaliforniai székhelyű 23andMe vállalat közösködése viszi – olvasható az Afar.com cikkében.

Az együttműködésnek köszönhetően, akik megcsinálják otthon a tesztet, azok a 23andMe eredményekkel együtt olyan autentikus Airbnb szállásajánlatokat és kulturális programlehetőségeket is kapnak, amivel el tudnak indulni őseik nyomába, egy teljesen új ország felfedezésére.

A cikk Mexikót és Olaszországot hozza fel példának. Így ha valaki Mexico Citybe ellátogat, nem csak megfelelő szállást talál, de megtanulhatja a hagyományos textilfestés technikáját és a mindennapok szokásaiba is belepillanthat. Aki pedig olasz felmenőkkel rendelkezik, az megismerkedhet például a hagyományos olasz konyhával.

A Heritage Travel-el kapcsolatos felmérések egyik legérdekesebb eredményét a 23andMe megkérdezései mutatták. Ezek szerint a DNS-tesztet otthon elvégző amerikaiak legtöbbjének legalább 5 különböző országból származnak az ősei, így számos lehetőségük van, hogy egy kicsit más szemmel lássák a világot.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek