Egy gyönyörű nárciszmező a netes influenszerek legújabb áldozata

Bár az Instagram sokaknak a gyönyörű helyszíneken készült képek végtelen sorát jelenti, ha sokan rákapnak arra a bizonyos helyre, azzal könnyen lehet, hogy épp a vesztét okozzák.

A legújabb helyszín, amit a turisták áradata miatt voltak kénytelenek bezárni, az a Kaliforniában, Sacramento városának közelében található McLaughlin's Daffodil Hill, mely hatalmas nárciszmezőiről lett híres. A végzet itt is influenszerek képében érte utol a gyönyörű tájat. A terület, mely hófehér és élénksárga virágairól vált híressé, túlságosan szép volt ahhoz, hogy ne menjen híre a közösségi médiában – és elindult az áradat.

Határozatlan ideig zárvaForrás: Daffodil Hill/Facebook

A Travel+ Leisure cikke a CNN hírére hivatkozva arról is beszámol, hogy a terület birtokosa, egy amerikai család Facebook oldalán tette közzé, miszerint a helyet bizonytalan időre lezárják. Erre azért van szükség, mert különben nem tudják megvédeni az itt élő növényeket. Ráadásul a környéken nincs is rendesen kiépítve az infrastruktúra, azaz nincs rendes út, vagy megfelelő méretű parkoló sem a közelben, ami tovább bonyolítja a problémát. Sokan tiltott helyeken álltak meg, ezzel csak növelve a zűrzavart.

Sok hasonló eset történt a közelmúltban a legnépszerűbb turistalátványosságok környékén – elég, ha csak a híres Maya Bay esetére gondolunk, melyet csaknem teljesen tönkretett A part című film nyomán szerzett népszerűség.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek