Ilyen időjárásra készüljön, ha most indul nyaralni Horvátországba

Amennyiben most indulnak nyaralni a horvát tengerpartra, nem csak a csúcsforgalomra kell felkészülniük, hanem a változékony időjárásra is. Az előrejelzések szerint a hét elején még sok helyen szükség lesz az esernyőre, de a jó hír, hogy hamarosan visszatér a forró nyár.

Dalmácia, tengerpartForrás: Pixabay / Készítette: 63061

A horvát meteorológusok jelentése szerint, aki az ország keleti részére indul nyaralni, annak a hét elején még elvétve esős időre kell számítania. Egyelőre a nappali kánikula is elmarad, 25 fok körül alakul a hőmérséklet, éjszaka pedig 13 fokra is lehűlhet a levegő.

Az Isztrián is záporok alakulhatnak ki és szeles lesz az idő, ezért nem árt ha belekerül néhány melegebb holmi is a bőröndbe. Nyári ruhából és naptejből is érdemes felkészülni, hiszen a hét végére megérkezik az erősebb napsütés, és lassan feljebb kúszik a hőmérő higanyszála is.

Dalmácia területén szintén szeles az idő, és csapadékra is van kilátás a hét elején, de itt is, ahogy az ország többi részén, a hét vége felé egyre melegebb lesz, és várhatóan visszatér az igazi strandidő - írja a horvát Index hírportál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek