Egy jódli fesztivál fölött kötött ki a svájci légi bemutató osztag

   A Patrouille Suisse néven ismert svájci légi bemutató osztag 6 gépének Langenbruck fölött kellett volna bemutatót tartania, hogy Oskar Bider halálának 100. évfordulója alkalmából tisztelegjenek. Bider volt az első pilóta, aki oda-vissza átrepült az Alpok fölött 1913-ban. A Langenbruck-ben született, úttörő repülős ekkor még csak 22 éves volt.

  Patrouille Suisse olyan, mint a brit Red Arrows vagy az amerikai Blue AngelsForrás: AFP/Lionel Bonaventure

  Az ő emléke előtt tisztelgett volna az osztag is, de nem a jó város fölött kezdtek bele a gyakorlatba. Langenbruck helyett Mümliswil fölé repültek, mivel a közeli városkában éppen a 31. Északnyugati Jódli Fesztivált tartották, amiket nagy sátrak alatt ünnepeltek. Ezeket a sátrakat látta meg az osztag vezetője, ezért irányított a többi F-5E Tiger II gépet is a Mümliswil fölé, ami körülbelül 6 kilométerre van az eredeti céltól – olvasható a BBC oldalán.

  Az Esküdttársi Honvédelmi, Lakosságvédelmi és Sport Osztály sajtószóvivője elnézést kért a tévedésért és jelezte, hogy a légi bemutató osztag gépeiben nincs GPS beépítve. A jódli fesztivál szervezői viszont visszaigazolták, hogy a feszt résztvevői nagyon élvezték a hirtelen felbukkant légi parádét.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek