A görög kompok bemondták az unalmast, ezreknek okozott gondot a sztrájk

  Magasabb béreket és a fizetésen felül járó juttatások kifizetését követelték a dolgozók – írja a horvátországi Index hírportál.

  Állnak a görög kompokForrás: Pixabay / Készítette: mikejmason

  Már tavaly szeptemberben is volt rá példa, hogy 24 órás sztrájkra lépett az égei-tengeri és a jón-tengeri szigeteket egymással és a szárazfölddel összekötő görögországi kompok személyzete. A komptársaságok akkor és most is tájékoztatták a sztrájkról az utazni vágyókat és nem adtak el jegyeket az érintett napokra, így egy fokkal kisebb csalódás érte a turistákat. Görögország népszerű üdülőhely, partjainak és szigeteinek több millió vendége van a főszezon idején.

  Pontosítás: Bár a sztrájk szerda éjfélig tartott, amely miatt turisták és helyiek ezrei rekedtek szigetek tucatjain, elvágva őket a külvilágtól, ma már elindultak a kompok a kikötőkből. Arról azonban egyelőre nem tudni, hogy elérte-e célját a munkabeszüntetés, született-e megállapodás a bérekkel és juttatásokkal kapcsolatban. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!