Betiltották a dohányzást az osztrák vendéglátóhelyeken

  A november 1-jei hatállyal életbe lépő tiltás viszonylag későinek mondható, mivel Magyarországon már 2012 óta tilos a szórakozóhelyeken dohányozni, Párizsban pedig még a parkokban sem szabad. Sőt Svédország ott tart, hogy 2025-re az egész ország dohányzásmentes legyen.

  Forrás: shutterstock.com

  Ha Ausztriában életbe lép a törvény novemberben, akkor a jövőben tilos lesz a dohányzás az összes olyan nyilvános helyen, ahol ételt és italt állítanak elő, dolgoznak fel, adnak ki vagy fogyasztanak – azaz a szabadtéri helyeken is, kivéve a sörkerteket – olvasható a spiegel.de oldalán.

  A tilalomnak elvileg 2018. május 1. óta érvényesnek kellene lennie, de a kérdés politikai játszmák tárgyává vált. Egyesek szerint a tilalom beleavatkozik az emberek magánéletébe és méltánytalanul bünteti a vendéglősöket. Mások a dohánytermékek visszaszorulását várják a döntéstől.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!