Egy finn város lesz Európa Zöld Fővárosa

  A finnországi Lahti városának díjnyertes programjában szerepel a levegőminőség javítása, a megfelelő hulladékkezelés, a fenntartható gazdasági növekedés és a környezettudatos innováció is. De ez még nem lenne elég ahhoz, hogy 2021-ben Európa Zöld Fővárosa legyen. A szakemberek szerint, a város
  rendelkezik azzal a hitelességgel és szenvedéllyel, amivel felelősséget tud vállalni a projektért és másokat is képes inspirálni.

  Forrás: Shutterstock.com

  Az Európai Unió 350 ezer euróval járul hozzá a 2021-es programok szervezéséhez. Idén Oslo, jövőre pedig Lisszabon lesz a rangos cím birtokosa. A 2010-ben létrehozott Európa Zöld Fővárosa címet minden évben olyan város tölti be, amely úttörő a környezetvédelemre tekintettel lévő életmód kialakításában, és különleges erőfeszítéseket tett a környezet és az életminőség javítására, a fenntartható fejlődés megteremtésére.

  Az Európai Zöld Levél díjat a belgiumi Mechelen és az írországi Limerick megosztva kapja meg 2020-ban. Az elismerésre olyan 20-100 ezres lakosságú városok pályázhatnak, amelyek sokat tettek a környezet javítása érdekében.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!