Konténerhajóval ütközött és elsüllyedt egy vitorlás Hamburgnál

Miután a történelmi vitorlás összeütközött a konténerszállító hajóval szombaton délután Hamburg közelében, az utasok közül hat felnőttet és két gyereket sérülésekkel kórházba kellett szállítani; a vitorlás pedig szinte teljesen elsüllyedt a Schwinge folyón, az Elba mellékfolyóján.

A 2019.06.09-én elsüllyedt No.5 Elbe vitorláshajóForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Bodo Marks

A történelmi vitorlás 43 emberrel a fedélzetén indult útnak és a Hamburghoz közeli Stade mellett ütközött össze a 141 méter hosszú, Astrosprinter nevű konténerhajóval – olvasható a Turizmus.com oldalán.

Az NDR (Északnémet Rádió és Televízió) vízi mentők és a tűzoltók épp a helyszínen voltak, mert röviddel azelőtt egy másik balesethez hívták ki őket, így gyorsan segíteni tudtak a szerencsétlenül járt hajó utasain. A történelmi szkúner azonban elsüllyedt a Schwinge folyó torkolatában, kiemelésére szerdánál előbb nem kerül sor. A konténerhajó a baleset után gyakorlatilag sértetlenül tudta folytatni útját.

A vitorlás, amit 1883-ban építették, a No. 5 Elbe nevet viseli és 37 méter hosszú. Ez volt Hamburg utolsó megmaradt, fából épült hajója. Nemrég újították fel 1,5 millió euróból, és május végén tért vissza Hamburgba. Egy megszólaltatott restaurátor szerint, még lehet esély a hajó megmentésére.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek