Ha nem akarnak milliókat kicsengetni, ne offroadozzanak Izlandon

Nemrég röppent fel a hír egy Istagram-történettel, hogy egy orosz véleményvezér (influencer) magára haragította az izlandiakat – a törvényt és a helyieket egyaránt. A történet szerint Alexander Tikhomirov autókázni indult Izlandon, de ahelyett, hogy az úton maradt volna, letért az aszfaltról és offroad túrába fogott.

Forrás: grapevine.is / Instagram

Elmondása, vagyis inkább nyilvános Instagram posztja szerint senki nem tájékoztatta arról, hogy Izlandon tilos az offroadozás és bírság jár érte, ha rajtakapják. Habár ha utánanézünk az interneten Izland természeti szépségeinek, szinte azonnal olvashatjuk, hogy a vidék érintetlen tájainak felső földrétege geológiailag mennyire fiatalnak és sérülékenynek számítanak; így büntetés jár azért, ha kárt okoznak bennük.

A The Rejkjavik Greapwine cikke arról is írt, hogy az influencer nem hogy bocsánatot kért volna a viselkedéséért, azzal védekezett, hogy más keréknyomokat is látott a puha földben. Valószínűleg pont azért szabtak ki rá milliós bírságot (450 000 ISK), mert hosszú idő óta ő volt az egyetlen, akit el is csíptek offroadozás közben – vagyis inkább utána, mivel Tikhomirov beleragadt a földbe és még fotót is készített magáról a kocsival a semmi közepén.

Fotója és utólagos mentegetőzése nem az általa várt hatást érték el. Az izlandiak és az orosz Insta-követők egyaránt elítélték a nemtörődömségét. Ugyanis a kárt, amit csinált a helyieknek kell helyrehozniuk hosszú és fáradtságos munkával. A büntetés megfizetése persze segítséget nyújt, de Tikhomirov csak egy a sok közül, akit sikerül nyakon csípni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek