Szardínián ezer eurót kell fizetnie annak, aki elviszi a homokot a tengerpartról

Fura figyelmeztetéssel szembesülnek azok, akik felkeresik a híres wales-i strandot: ha akár csak egy követ is elhoznak az Amroth partról, komoly büntetésre számíthatnak.

A köveknek és a homoknak a tengerparton van a helyeForrás: Pexels/Pixabay

A Pembrokeshire-ban található partról nem szabad egyetlen követ sem elvinni, mivel azok, az itt kihelyezett figyelmeztető tábla szerint a tengeri élővilág védelmi vonalát alkotják. Ezért ha bárki piszkálja őket, akkor bűnvádi eljárást indítanak ellene, és 1 000 font pénzbírságra számíthat, írja az Independent. Ami szintén érdekes a sztoriban, az, hogy a helyi hatóságok állítása szerint nem ők rakták ki a táblát. Ha így lenne, akkor eleve kétnyelvű tábla került volna ki.

Világszerte gondot okoz a strandokon, hogy a látogatók magukkal viszik a köveket, esetleg a homokot is. Szardínia szigetén is annyira elharapózott ez a szokás, hogy kénytelenek megbüntetni azokat, akik apránként elhordják a tengerpartot. Itt maximum 3 000 eurós büntetésre kell számítani. Tavaly egy angol turistát 1 000 euróra büntettek meg, mert a sziget partjáról egy palackban magával vitt egy adag homokot.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek