Variációk nagyvárosokra: Bruges helyett Dinant, Párizs helyett Nantes

Egy nyári vakáció tervezésekor, vagy akár csak egy hosszú hétvégén sok izgalmas európai város juthat eszünkbe Párizstól Amszterdamig, csakhogy ezzel mások is így vannak. Szerencsére nagyon jó alternatívák vannak arra az esetre, ha valami szépséges várost szeretnénk látni, de közben el akarják kerülni a tömeget. A Travel Daily például nagyon jó ötleteket ad, lássuk!

Bruges helyett Dinant

Bruges mesebeli városkájának hangulata utánozhatatlan. De vajon valóban az? Mit szólnak például Dinant-hoz?

Hangulatos és hívogató házsorok Dinant-banForrás: Kadagan/Shutterstock

A talán ismeretlenül hangzó belga városka színes házsoraival, és gyönyörű természeti környezetével ugyancsak vonzó képet nyújt. Érdemes felkeresni a helyi Notre Dame templomot, illetve kihagyhatatlan a Couque de Dinant is. A helyi kekszkülönlegességet egy tea, vagy kávé kíséretében érdemes elropogtatni, mivel híresen kemény rágcsálnivalóról van szó.

Amszterdam helyett Groningen

Amszterdam nem véletlenül bakancslistás még a ritkábban utazók körében is, ám ha már kipipáltuk, akkor nagyon megéri benézni Groningenbe is. Egyszerre pörgős és nyugis a belváros, és innen sem hiányoznak az Amszterdamból is jól ismert bringák.

Folyóparti hangulat Groningen-benForrás: Zachtleven/Pixabay

Tegyenek egy sétát a 19. században nyílt Groninger Museumban, majd kapaszkodjanak fel a település legöregebb templomának, a Martinikerk-nek a tornyába, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a városra.

Párizs helyett Nantes

Nantes egy különc és életvidám város, melynek különleges helyszíneiről már mi is beszámoltunk önöknek. Íme, néhány újabb érv amellett, hogy miért érdemes a francia fővárost felcserélni Nantes nem mindennapi hangulatára.

Ilyen a helyi park: nagyon zöld és nagyon lazaForrás: MacMaster/Pixabay

A Loire part városban például nagyon jókat lehet sétálni és lazítani, többek között a Jardin des Plantes meseszép kertjében, vagy a Les Machines de l'Ile-ben, ahol Jules Verne legfurább találmányai kelnek életre.

Köln helyett Trier

Trier Németország egyik legöregebb városa, mely ráadásként a Mosel borvidéken fekszik.

Több ezer éves romok Trier-benForrás: ThomasWolter/Pixabay

Nagyon jó csavarogni egyet a tájban, majd megérkezni a városba, ahol a római korból származó romok emlékeztetnek arra, hogy mennyire régi is ez a település. A város egyik jelképe a Porta Nigra is a római korból származik: a fekete kapu 1986 óta a Világörökség része.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek