Lezárták az Eiffel-tornyot, miután egy férfi megpróbált felmászni a tetejére

  Le kellett zárni hétfő délután az Eiffel-tornyot, miután valaki megpróbált felmászni a híres szerkezetre.

  A vállalkozó kedvű mászót ráadásul nem is a torony talpához közel, hanem a harmadik legmagasabb szint közelében csípték el, írja az USA Today. A rendőrség közlése szerint egy férfi volt a különc látogató. Egyelőre a hatóságoknak fogalmuk sincs, hogy a férfi miként tudott egyáltalán kimászni a torony külső részére, mint ahogy azt sem tudják, hogy mi motiválta ebben. Több tűzoltót és speciális mentőt is bevontak, így végül biztonságosan leszedték a mászót. Ma délelőtt 9.30-kor nyitják meg újra a tornyot a látogatók előtt.

  Forrás: Pexels/Pixabay

  Ez persze nem az első eset a történelemben, hogy valaki kedvet kapott felmászni Párizs egyik legismertebb építményére. 2015-ben például a brit James Kingston is megpróbálkozott a szabad mászással mindenféle kötél, vagy bármilyen más biztosító szerkezet nélkül. Ő még arra is gondolt mászás közben, hogy kikerülje a biztonsági kamerákat, hogy ne vegyék észre, hogy mit művel éppen.

  Párizs legmagasabb építménye 324 méter magas, ami nagyjából egy 81 emelet magas toronyház méretének felel meg.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!