Az ember, aki otthagyta a munkahelyét, és megtanult a repülő szárnyán járni

A videóban szereplő úriember egy napon megunta a kényelmes amerikai életet, felmondott, és vett egy egyirányú repjegyet – körben, a világ körül.

Az indulás átlagos volt. Vietnámi szülők, akik az Egyesült Államokban próbáltak szerencsét, első generációs amerikai, aki éjjel-nappal tanult, hogy értelme legyen a szülők minden anyagi áldozatának - derül ki a CNN Travel honlapján bemutatott videóból. Miután felnőtt, olyan munkahelye lett, ahol durván jó fizetést kapott, de valami hiányzott. Az élet maga. Így hősünk felmondott, és elindult.

A nagy kaland körbe vitte a Földön: Mongóliában jurtában aludt, Kanadában helikopteren repülte át a vadont, Minamarban hőlégballonról nézte a tájat. Arra törekedett, hogy minél többet kihozzon az utazásokból, és minél több élményt szerezzen. Fotósként is sok helyre eljutott, és miközben gyűjtötte az élményeket – meg a pénzt a következő kalandhoz – jött az ötlet: meg kell tanulni egy levegőben lévő repülő szárnyán végigsétálni.

Forrás: Mason Wing Walking Academy

A gyakorlás pedig elkezdődött, méghozzá egy olyan iskolában, ahol speciálisan ezt, azaz a légi sétát oktatják. Az oktató elmondása szerint a mutatvány egyáltalán nem olyan veszélyes, mint amilyennek látszik. Mindenkit nagyon alaposan felkészítenek, minden mozdulatot centinként betanulnak, és sétáló mindvégig egy biztonsági kötéllel van rögzítve a géphez.

És, ahogy az a videóban is látható, az emberünk megcsinálta! Megcsinálta, és iszonyúan élvezte. Úgyhogy számára a kérdés már nem az, hogy volt-e értelme otthagyni a biztonságos állást, hanem az, hogy mi lesz a következő kihívás.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek