Stewardess lábát törte a részegen tomboló utas

Még múlt kedden történt egy súlyos eset egy orosz gépen, az Aeroflot egyik járatán, amiről nemrég adott hírt a Travel+Leisure. Egy ittas utas nekiment a személyzetnek, és eltörte az egyik légiutas-kísérő lábát, sőt a pilótákra is rárontott.

Illusztrációs célű részeg ember.Forrás: Shchus/Shutterstock

Az eset a SU1307 számú, Novoszibirszkből Moszkvába tartó járatán történt a cég közleménye szerint. Kiemelik, hogy a 36 éves utas alkoholos befolyásoltság alatt állt. Alapból úgy próbált belépni a repülőbe, hogy épp dohányzott, ami köztudottan tilos a fedélzeten.

A dohánytilalomra felhívták a figyelmét, erre a férfi belökte a stewardesst a pilótafülkébe és nekirontott a pilótáknak. Az utaskísérő az esés miatt törte el a lábát. Végül sikerült az őrjöngőt lefogni és átadni a rendőrségnek. A járat végül 20 perces késéssel tudott felszállni.

A férfit légi huliganizmus és erőszak gyanújával vették őrizetbe, ha bűnösnek találják, akár hat év börtönt is kaphat. Az Aeroflot járatairól mindenesetre kitiltották. Érdekes magyarázatot adott tettére (talán utalva a nemrég 41 halottat követelő moszkvai kényszerleszállásra): „Kemény az Aeroflottal repülni, ha józan vagy."

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek