Ide utaznának az amerikaiak, ha a pénz nem számítana

Az amerikai vakációs lakáskiadással foglalkozó VRBO szervezet készített 1067 amerikai felnőtt megkérdezésével egy felmérést, ami egy egyszerű kérdésre kereste a választ: hova mennének, ha sem az idő, sem a pénz nem számítana. Az eredményeket a Travel+Leisure ismertette.

 

A lista tetejére egyértelműen Ausztrália került, ami amúgy tavaly a valóban utazó amerikaiak között a 18. volt a látogatottsági listán.  

Ez jól mutatja, mekkora különbség van az álom és valóság között, hány amerikai engedhet meg egy ausztrál utat magának. Érdekesség, hogy az ezredforduló környékén születettek (a millenniumi nemzedék) hajlik leginkább arra (37 százalékban), hogy akár eladósodjon egy út kedvéért. A 18-34 éves korosztálynál amúgy Olaszország a top desztináció.

Melbourne.Forrás: Pixabay.com / walesjacqueline

Nagyon 21. századi, hogy a kutatás szerint az utazás során mindenkinek a wifi megléte a legfontosabb dolog. Ez már a tévé és a légkondi jelenlétét is megelőzi. Ez persze még durvább a fiatalok között, 72 százalékuk már úgy foglal szállást, hogy legyen ott net.

Ami jó hír, hogy egyre többen akarnak közösen utazni, akár családdal, akár barátokkal. Ennek mondjuk ellentmond, hogy a legtöbben lelazulni, relaxálni mennek el otthonról. Szóval egy amerikainak úgy néz ki az álomút, hogy elmegy a családdal Ausztráliába wellnessezni. Persze olyan helyre, ahol van wifi.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek